ponedeljek, 16. februar 2015

Review: Film 50 odtenkov sive

Valentinovo je bilo predvsem v znamenju filma 50 odtenkov sive, zato seveda nisem šla mimo tega ne da bi si ga ogledala. Na premiero žal nisem šla saj je bila ob polnoči, zato sem raje odšla v petek v družbi svojega fanta. Kinodvorana v tuš planetu Koper je bila polnaaaa ! Razen prvih 2 vrst.
Budno sem spremljala kakšne generacije si ga bodo ogledale in bila sem presenečena. Največ je bilo ljudi okrog srednjih let , mlajših pa sploh ne ,kar je čudno kajne :P . No skratka pa preidimo k filmu.


Celoten film je trajal 2 uri pa pol in končal se je pa z takšnim koncem, da tisti ki nismo brali knjig resnično moramo priti si ogledat še 2 del ( ko pač bo ).

V filmu je zelo dobro prikazano življenje med 2 različnima človekoma in popolnoma različnima svetova. Dakota Johnson kot '' Anastasia '' in Jamie Dornan kot '' Christian Grey - slavni doktor '' sta sprva tujca, ki se spoznata tako da Anastasia pride k njemu v pisarno samo po odgovore za anketo katero izpolnjuje za šolsko nalogo, da bi diplomirala. Christian ji sprva odgovori na samo 4 vprašanja, nato pa vidi nekakšen potencial v njej ( kandidatko zanj ) in ji pošlje po internetu vse odgovore. Nato se podrobno spoznata ob kavi, kjer jo Christian zavrne in odgovori da ni pravi moški zanjo, vendar pa ona na skrit način vztraja. Scene se odvijajo v njegovem luksuznem apartmaju, ter tudi pri njej doma, kjer so posneti tudi vroči deli. Ana se vanj slepo zaljubi, on pa je mnenja da ima ženske samo za igrice, v kateri kasneje sodeluje tudi ona, ko ji pokaže njegovo igralno sobo!. Seveda pa ima on tudi posebna pravila,ki naj bi se jih ona držala in čudno pogodbo. Na koncu 1 dela Ana še vedno ni podpisala pogodbe z pravili, vendar se je še vedno dobivala z njim kljub temu '' samo zabavi ''. Edino pravilo kateremu se je uprla in končala začasno afero je bilo to '' Če bo prekršila katero izmed pravil oz. ga ne ubogala bo zato kaznovana '' , ker ga seveda ni ubogala, je želela tudi izvedeti kako bo kaznovana. No to je bil tudi konec ko je Christian jo nago z pasom '' našeškal '', se je ona obernila in odšla.


Film je dobil precej kritik glede '' nasilja , vsebine, razlik kot v knjigi ipd. ''. Tisti ki je prebral knjigo in si ogledal film točno ve da 500 listov nemorejo strniti v film kateri ima omejeno trajanje. Sama sem mnenja da je bil film zelo dober, je prvi erotični katerega sem si ogledala vendar samo z namenom ker je knjiga fenomen in ker knjig ne berem. Naj poudarim da ni nobenega t.i '' nasilja '' katerega si ljudje predstavljajo. Temveč so prikazani samo užitki in domišljija zabave.

Moja ocena filma ( brez prebrane knjige ) po vsebini,scenah,domišljiji ipd. je seveda po lestvici o 1 - 10 , 9ka. Edino kar me je zmotilo oz. manjkalo je samo več erotičnih scen, kajti v vseh napovednikih izgleda kot da gre celoten film samo za to ubistvu pa se to zgodi 3x. 

Kaj pa tvoje mnenje ?




Moj blog na fb: Sara's Beautybook




Ni komentarjev:

Objavite komentar