petek, 8. januar 2016

TEKOČA PODLAGA: čopič ali gobica?

Ste se že kdaj spraševale kaj uporabiti za tekočo podlago? Zakaj nekateri uporabljajo toliko zadev, če so dovolj le prsti? No, skrivnost ni v pripomočku ampak teksturi pudra! Ja, prav si prebrala, tokrat Vam bom zaupala kdaj in kaj uporabiti za Vašo tekočo podlago.





VRSTE TEKOČIH PODLAG:

Najprej Vam bom predstavila vrste tekočih podlag po teksturi. Ja niso vse podlage enake, zato je pomembno da v začetku vemo nekaj o njih samih.

1. Klasične kremaste podlage, ki poleg barve zagotovijo ten in kožo negujejo.
2. Tekoče podlage, ki imajo teksturo tekočine in se na koži komaj čutijo.
3. Kompaktne podlage, ki so trde oblike vendar z gladko strukturo ( npr. v stiku )
4. BB/CC kreme, ki so obarvane dnevne kreme z dodatnimi funkcijami npr. zaščita pred soncem.

Tako sedaj, ko poznamo razlike, Vam bom še za primer prilepila spodaj nekaj slik za vsako vrsto, da boste lažje ločile. ( vse izdelke na sliki najdete v drogerijah ).






PRIPOMOČKI 


Sedaj pa k bistvu, seveda naj poudarim da je pred podlago pomembno nanesti primer ali kremo, da bo makeup bolj obstojen.
Za lahke kremne, tekoče in kompaktne podlage lahko uporabite prste, saj toplota podpira stik podlage s kožo. Kompaktni (št.3), je ponavadi tudi ena oblika bronzerja in se za lažje nanašanje uporablja zanj tudi gobica, tako da z veseljem priporočam tudi gobico za samo podlago.

Za najbolj enakomeren nanos pa poskrbi uporaba čopičev. Goste podlage nanašamo ravno z čopičem ali gobico. In kje je razlika ? Podlaga št. 2 je čisto tekoča in se zliva, spodaj vam prilagam slikico podlage ki prav tako spada v kategorijo tekočih pa vendar je po strukturi gosta. Zato zanjo uporabljam čopič.




Nikoli ne nanesemo velike količine podlage takoj na obraz. Priporočam, da podlago nanesete na hrbtno stran roke, od tam pa jo nanesete s pomočjo čopiča, prstov ali gobice, z nežnimi gibi in brez večjega pritiska.  

Za BB/CC kreme pa uporabljamo samo prste, saj prav tako spadajo med tekoče podlage in kot sem že zgoraj omenila toplota  podpira stik podlage s kožo, kar pomeni da takoj aktivira svoj učinek.  Bodisi zaščito pred soncem ali pa negovanje, anti-age efekt ipd.

Sedaj pa še kateri tip izbrati za vsak tip kože?

1. Za suho ali zrelo kožo je še posebej primerna kremna BB ali CC krema.
2. Za mešano in mastno kožo so idealne mineralne podlage v prahu in  prav tako tekoče podlage.   Mineralne so zaradi svojih sestavin primerne tudi za občutljivo kožo
Pozimi koža običajno potrebuje bolj mastno nego, zato je takrat idealna uporaba  kremne in kompaktne podlage. V poletnem času, ko koža proizvaja več sebuma, pa je idealna uporaba mineralnih podlag v prahu.


1 komentar: