nedelja, 18. januar 2015

HIGHLIGHT & CONTOUR

Živjo punce!:) Tale objavica Vam bo še najbolj zanimiva,saj je bila tudi ena izmed najbolj zaželenih kar nekaj časa! Večina Vas je spraševala kako si pravilno osvetljevati in temniti obraz ( torej optično zmanjšati in povečati ), ter kako to jaz naredim in kaj uporabim. Definitivno priporočam tole metodo za večerne izhode, fotografije ali pa če niste bolj lene narave kar za vsak dan, saj tale tehnika vzame kar nekaj časa, da bo narejena popolno. Mogoče Vam bo izgledalo preveč vsega skupaj, vendar vam kot makeup artist to tehniko zelooo priporočam, saj naredi enak efekt kot plastične operacije, za katere je potrebno odšteti kar nekaj denarja. No in takole to počnemo :




Najprej si je potrebno podrobno ogledati obraz, ter njegove pozitivne in negativne sence. Morate si zapomniti da na mesto kjer boste nanesle OSVETLJEVALEC, bo to obraz optično povečalo, z TEMNO barvo pa zožale. Zato bodite previdne in ne nanašajte kamorkoli. Torej dobro si oglejte kaj želite zožati in kaj povečati. Največkrat so to lica ali pa brada,ter nos , osvetliti pa želimo čelo, tudi ličnice če je obraz bolj droben ipd.


Moj obraz je ovalen in zato, sem optično zožala čelo,ter ličnice in seveda nos. Osvetliti sem želela sredino čela, sredino nosa,ter sence zato da bo vse skupaj zgledalo naravno, saj ste že sigurno videle pretiravanja kot npr Kim Kardashian :


Seveda je potrebno izbrati prave barve za to IN NE KOREKTORJE. Korektorji so namenjeni samo zakrivanju nepravilnosti in ne temu, saj niso tako pigmentirani in enake strukture kot osvetljevalci ipd. 

Kaj uporabljam? Uporabljam profesionalno kozmetiko znamke Kryolan in Ben nye, saj kot vizažistka moram priskrbeti dobro in obstojno pigmentiranost. Za vašo domačo uporabo lako izdelke dobite v DMu ali Millerju ali Tuš drogerijah ipd. Za osvetljevalec lahko uporabite :
- Yellow highlight 
- Shadow pa navadni bronzer od essence ( NAJTEMNEJŠI)


Za konec pa še moj rezultat :D Upam da Vam je všeč, v kratkem sledi tudi video, za lažjo predstavo in podroben opis čopičev ter izdelkov katere uporabljam.



Ne pozabite me spremljati na mojem blogu, ter youtube kanalu:










3 komentarji:

  1. Mas prav tečaj za vizazista? :) kje si delala?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. imam končano kozmetično šolo in z tem tudi šolanje o makeupu. drugače pa šolanje v MUD :)

      Izbriši