torek, 5. april 2016

SUHI ALI IZSUŠENI LASJE ?

Večina nas uvršča suhe, ter izsušene lase v isto kategorijo, vendar smo v čisti zmoti. Kot kozmetičarka Vem da je razlika v suhi in izsušeni koži in tako je tudi z lasmi. Danes bom spregovorila nekaj na to temo in verjamem, da Vam bo tale objava zagotovo spremenila pogled, morda celo zamenjala Vaše šampone.



SUHI LASJE



Za suhe lase obstaja veliko razlogov, med vodilnimi je suho lasišče, kjer koža ne proizvaja dovolj maščobe, katera zaščiti lase pred cepljenjem, zunanjimi vplivi, kar posledično vodi v poškodobe samih las. Sem spada še blanžiranje oz. beljenje las, zaradi česar nastane videz slamnatih las in še dodatno se konice cepijo.
Torej suhe lase prepoznamo po :
- videzu slamnatih las,
- lomljenju konic,
- suhem lasišču ( ker se lušči povrhnjica, lahko tu pa tam zasledimo prhljaj )
- suha koža

Kako si pri suhih laseh pomagati, ter kaj uporabiti?

Temeljna stvar je MAŠČOBA!. Uporabljati morate izdelke, kateri vsebujejo argan, karitejevo maslo, aloe vero ipd, ki okrepijo lomljiva sredstva. Poleg tega da lipidi v teh sredstvih vežejo vlago v suhih laseh, povečani delež silikonov pa bistveno olajša česanje las.

NASVETI ZA NEGO SUHIH LAS
- Suhe lase, si ne umivajte vsak dan, saj z tem povečate še dodatno izgubo maščobe, ki jo le ta proizvede v že tako majhni količini.
- Vsaj enkrat tedensko nanesite hranlino masko z podobnimi sestavinami katere sem zgoraj naštela.
- Za konice uporabljajte serume oz. negovalna olja, katera Vam bodo konice zaprla in zaščitila pred nadaljnjim lomljenjem in cepljenjem. Npr : orofluido olje, silikoni ipd.
- Ne umivajte z vročo vodo! da preprečite sušenje
- Ne česajte jih grobo, za olajšanje vam priporočam da jih razčesate med nanosom balzama.




IZSUŠENI LASJE

Izsušeni lasje imajo podobne značilnosti, vendar razlika je samo ta, da na izsušene lase vplivajo zunanji - vremenski vplivi, prav tako lahko tudi hormonske spremembe. Pri izsušenih laseh se spremeni samo struktura las, ne vplivajo pa razlogi kot pri suhi koži, torej koliko maščobe lasišče prozivede, suho lasišče itd.

Kaj izsuši lase?
Sončenje, klor, slana voda, preveč šamponiranja, feniranje, barvanje, lahko pa tudi slaba prehrana in dehidracija.

Temeljna stvar pri izsušenih laseh je VLAGA! Pomembno je da lase vlažimo z vlažilnimi sredstvi oziroma šamponi. Težko boste dobile vlažilne šampone, saj so le ti za profesionalno uporabo. Za vas sem izbrskala nekaj povezav do vlažilnih šamponov :

https://www.click2chic.si/sl/Samponi/JOHN-FRIEDA-Brilliant-Brunette-vlazilni-sampon-za-rjave-lase-s-perlami-250ml/
https://www.click2chic.si/sl/Samponi/BEAUTY-amp-CHIC-HYDRO-sampon-400-ml/
https://www.click2chic.si/sl/Samponi/CREATEURS-DE-MONOI-sampon-za-izjemno-vlazenje-suhih-las-200-ml/
https://www.click2chic.si/sl/Samponi/PRECIOUS-ARGAN-sampon-HYDRO-500-ML/
-https://www.click2chic.si/sl/Samponi/PRECIOUS-ARGAN-sampon-HYDRO-500-ML/

Če boste še katerega našle v drogerijah, iščite predvsem po besedici HYDRO - osvežujoče, vlažilno, saj to pomeni ravno to kar iščete za izsušene lase. Poskusite zamenjati šampon če imate dražilno in suho lasišče, morda pa imate ravno izsušene lase in Vam zato nič ne odgovarja.






1 komentar:

  1. Super uporabna objava, moji lasje so pogosto celo poleti (sonce, slana, klorirana voda ...) izsušeni, predvsem konice. Med tem, ko je na žalost lasišče vedno mastno in moram tako lase oprati na 2 ali 3 dni kar pa seveda ni idealno za presuhe konice. Super, da vsaj suhi šampon obstaja za tu in tam. ;)

    OdgovoriIzbriši