četrtek, 28. april 2016

Kozmetika PIERRE RENE: ocena izdelkov

PIERRE RENE


Naj Vam predstavim novo blagovno znamko kozmetike na Slovenskem trgu. To je Francoska kozmetika, ki se proizvaja na Poljskem. Prejela je že veliko evropskih nagrad za inovativnost samih izdelkov. Je hipoalergenska, dermatološko in oftamološko testirana - kar pomeni da ne povzroča alergij, zato so primerne tudi za občutljivo kožo. Pri njih najdete vsa ličila za obraz in dekorativo, prav tako se najdejo izdelki za vsak tip kože. Linija se uporablja tudi v profesionalnem svetu, torej pri vizažistih, saj so izdelki profesionalni in so primerno za profesinalno ličenje.
V test sem prejela :
- primer oz. bazo, 2 spužvici za nanos pudra, eyeliner, lip liner, mascara, ter gloss.




LIP GLOSS

Prvi izdelek katerega sem testirala je tale čudovit roza lip gloss. Sprva sem mislila da je lak, saj je embalaža zelo podobna lakom, nato sem ugotovila nasprotno! Gloss je čudovite roza barve, malce lepljiv ob nanosu, vendar zelooo obstojen!! Ob pitju se ni odstranil kar tako. Doma sem želela ga obrisati z ustnic in sem uporabila samo vodo pa robček, ne boste verjele vendar nikakor ni šlo dol😂. Tisti lepljiv občutek je kar izginil in ostala je samo barva, ki nikakor ni šla dol, po parih minutah uztrajanja pa vendar je poslus uspel hehe. Priporočam definitivno!



PRIMER/ BAZA

Baza z učinkom mehkobe, ter gladkosti za zasčito podlage. Vsebuje hidratantne sestavine, katere pomagajo obdržati samo vlago kože. Kožo resnično, ter vidno zgladi, saj je moja koža res suha in sem to sprva opazila! Izdelek je hipoalergen!
Uporaba : lahko se uporabi samo kot baza ( kot zascita tekom dneva) ali kot baza pred podlago.
Izdelek je toptoptop! Nemorem nehat hvaliti, končno še en primer ki mi ustreza in je resnično super!



HI-TECH EYELINER

Tole je pa najbolj čuden eyeliner kar sem ga kdaj testirala haha! Oblika je res nenavadna ampak izredno praktična. Oblika je namenjena res preciznemu risanju črt, ter doseganje želene oblike. Je 100% črne barve, ter obstojen, ob nanosu še minutko ostane tekoč in se ga z lahkoto zbriše, ter popravi, je pa vodoodporen! Obožujem ga in menim, da je res najbolj praktičen doslej, še posebej za vse nas, ki se nam ob natančnem nanosu trese roka.




LASH PRECISON MASKARA



Posebno izoblikovana krtačka je namenjena predvsem gostim trepalnicam, saj jih lepo razporedi, ter razredči in ne zlepi trepalnic. Žal se na meni ni obnesla, saj imam redke trepalnice in mi jih je dodatno še bolj zredčilo in ni imelo učinka :( , kljub ponavljanju nanosa. Menim da je res samo za goste trepalnice.

LIP LINER IN SPUŽVICI ZA NANOS PUDRA V PRAHU




Svinčnik za obrobo ust sem prejela v odtenku 06. Je zelo kremne konsistence, ter vodoodporna. Prav tako sem z tem izdelkom zelo zelo zadovoljna, nimam pripomb.

Spužvici za nanos pudra v kamnu, klasični, mehki za lažji nanos pudra v kamnu. Jaz sicer uporabljam čopič, vendar mi je pri testiranju pomagala mami, saj redno uporablja spužvice. Povedala je, da so zelo vzdržljive in kvalitetne, ne spremenijo strukture po stokratnem nanosu kar je res pozitivno!.


Pa še cene izdelkov :
- Črtalo za usta : 9,76€
- Lip gloss : 9,34€
- Makeup baza/primer : 19,45 €
- Hi-tech eyeliner : 10,50€
- Maskara lash precision : cca. 9-10 €

Vse ostale izdelke najdete na spletni strani : http://top-nega.si/ !!
Pierre Rene pa lahko spremljate tudi na FB strani : Pierre Rene professional, Slovenija


Hvala podjetju Pierre Rene za zaupanje, ter vrhunske izdeleke katere sem prejela <3








sreda, 27. april 2016

OCENA:LA CROA maska in keratinov fluid

LA CROA

Je inovativna in unikatna znamka, ustvarjena na hrvaškem, njihovi izdelki vsebujejo priznane naravne sestavine za nego las kot naprimer : olje makadamije, argana in keratin. Pri njih najdete vrhunske šampone, regeneratorje, maske in olja.

V Test sem prejela masko, ter keratinov fluid na spodnji sliki. Preberi si moje mnenje in oceno.



KERATINSKI FLUID

Prvič sem imela priložnost testirati fluid iz keratina, do sedaj sem preizkušala marsikaj, vendar fluid je zame čisto nova zadevica. Je kremaste strukture in zelo omamnega vonja, kar me je najbolj očaralo. Poleg vseh sestavin, je glavna sestavina KERATIN, ki je strukturni protein kože, dlak in las. Njegova naloga je da zgladi poškodbe ( uničene konice ) na laseh, zmanjšuje lomljivost in učvrščuje samo strukturo las. 
Poleg Keratina, fluid vsebuje še : arganovo olje in makadamije, hialuron, kolagen in specijalni hidratacijski kompleks omogočajo maksimalno zaščito in nego, ter olajšajo razčesavanje,

Fluid sem nanašala vsakič po pranju las, na mokre lase, ter pustila na njih prb. 30 minut, nato lase posušila. Lahko se nanese tudi na suhe lase, jaz sem ga na suhih laseh sprobala samo enkrat in moram Vam povedati da je fluid fantastičen!!. Moji lasje so bili res zglajeni, ter sedaj po 2 tednih uporabe že opazim razliko.



MASKA ZA LASE

Drugi izdelek katerega sem prejela je hranljiva maska za lase, bogata z arganovim oljem, makadamijo, lanom, keratinom in vitaminom B5. Nanesla sem jo 3x in jo pustila delovati 5 minut kot piše tudi v navodilih, ter jo nato sprala. Kar sem opazila je bilo to, lasje so bili res mehki, dišeči in sijoči, vendar so se mi zelo hitro zmastili v tem času ko sem testirala. Menim da je maska za moje lase malce pretežka, saj imam normalen las, ki potrebuje vlago, dodajala pa sem maščobo. Maska je super, vendar žal so se mi lasje zmastili že drugi dan ( običajno se mi četrti ), potrebno je uztrajati vsaj dober mesec dokler lasje sprejmejo novi produkt in se navadijo.




Izdelke najdete izključno v Muller prodajalnah po izjemno ugodni ceni! 
Maska v obliki testerja : prb 1,99 € ( zadostuje za 3x )
Keratinov fluid : prb 9 eur
Maska : 13 eur

Za več informacij so Vam na voljo tudi na FB strani : LA CROA Slovenia






ponedeljek, 11. april 2016

OCENA: PHYTOKERATINE EXTREME LINIJA

So tvoji lasje suhi,uničeni in poškodovani? Predstavljam Vam najnovejšo izjemno linijo Phyto kozmetike, katera definitivno pomaga spremeniti lase v stanje kot so bili prej. Preveri spodaj o čem govorim, ter kje lahko vse to dobiš.

PHYTOKERATINE EXTREME




Imela sem možnost med prvimi testirati vrhunsko novo linijo Phyto extreme za obnovitev še najhujše poškodovanih las. Če se še spomnite sem že testirala nekaj od phyto znamke in sicer šampon pa balzam za barvane lase in mi nekako niso odgovarjali, saj so bili moji lasje še dodatno suhi in lasišče tudi izsušeno, ter srbeče. Verjela sem, da mi bo tale linija zagotovo pomagala, saj je bogata z omega 6 maščobnimi kislinami, karitejem in sama krema za lase je sestavljen iz olja BAOBAB, ki je redko dragoceno olje iz enako imenovanega svetega drevesa.

PHYTOKERATINE EXTREME KREMA ZA LASE

Najprej sem testirala kremo, saj so moji lasje vsakdan izpostavljeni različnim situacijam in vremenskim razmeram, zato potrebujejo še dodatno zaščito. Krema je svetlo rumenkaste barve, vendar se ob nanosu to ne pozna, srednje mastna in meni osebno čudnega vonja. 
Njene lastnosti so ( kopiram direkt iz spletne strani ) :

- Skrbi za rekonstrucijo las in jih globinsko hrani 
- Toplotna zaščita do 220C
- Takojšnja obnova in nahranitev las
- Proti lomljenju las - preprečuje razcepljenost konic
- Poskrbi za izjemen sijaj in naredi lase svilnate na otip
- Lase zgladi in poskrbi za lažje oblikovanje



 




Glavna skrita sestavina v tej kremi pa je olje BAOBAB, ki skrbi za mehčanje in regeneracijo las. Na mojih laseh se je obnesla super, lasje so bili res zelo gladki in mehki, mene pa še vedno moti vonj hehe :P.

PHYTOKERATINE EXTREME MASKA

Naslednja iz linije je še maska za krhke in poškodovane lase. Vsebuje sapotejevo maslo, ki ima dvakrat več omega 6 maščobnih kislin, kot karitejevo maslo in olje dragocenega drevesa baobab, ki ima izjemno sposobnost zadrževanja vlage. 



Sama maska omogoča popravilo lasne strukture ( polnjenje in rekonstrukcija ), globinsko nahranjenost las in gladke, ter mehke lase.
Maska je res vrhunska! Svetovna! nimam besed, moji lasje so res obnovljeni in menim da bolj zdravi. Pred kratkim sem se morala postriči, saj so bili še od prej uničeni, konice suhe in lomljive, ter zelo so se mi cepili :( ostrigla pa sem se kar 10 cm! in verjemite jih ne pogrešam. Odločila sem se da jih bom obnovila in jim namenila dodatno nego, da bodo še boljši in lepši kakor prej.
Če iščete kakršnokoli masko ali linijo za uničene,krhke lase, morate tole preizkusiti! SVETOVNO!

Kremo najdete --> TUKAJ <-- Klikni na povezavo
Masko pa --> TUKAJ <-- 

Ker linija spada v visokocenovni razred in so izdelki malce dražji sem Vam pridobila eno kodo za popust ob nakupu. Na blagajni vpiši kodo SARABLOG10 za popust!





torek, 5. april 2016

SUHI ALI IZSUŠENI LASJE ?

Večina nas uvršča suhe, ter izsušene lase v isto kategorijo, vendar smo v čisti zmoti. Kot kozmetičarka Vem da je razlika v suhi in izsušeni koži in tako je tudi z lasmi. Danes bom spregovorila nekaj na to temo in verjamem, da Vam bo tale objava zagotovo spremenila pogled, morda celo zamenjala Vaše šampone.



SUHI LASJE



Za suhe lase obstaja veliko razlogov, med vodilnimi je suho lasišče, kjer koža ne proizvaja dovolj maščobe, katera zaščiti lase pred cepljenjem, zunanjimi vplivi, kar posledično vodi v poškodobe samih las. Sem spada še blanžiranje oz. beljenje las, zaradi česar nastane videz slamnatih las in še dodatno se konice cepijo.
Torej suhe lase prepoznamo po :
- videzu slamnatih las,
- lomljenju konic,
- suhem lasišču ( ker se lušči povrhnjica, lahko tu pa tam zasledimo prhljaj )
- suha koža

Kako si pri suhih laseh pomagati, ter kaj uporabiti?

Temeljna stvar je MAŠČOBA!. Uporabljati morate izdelke, kateri vsebujejo argan, karitejevo maslo, aloe vero ipd, ki okrepijo lomljiva sredstva. Poleg tega da lipidi v teh sredstvih vežejo vlago v suhih laseh, povečani delež silikonov pa bistveno olajša česanje las.

NASVETI ZA NEGO SUHIH LAS
- Suhe lase, si ne umivajte vsak dan, saj z tem povečate še dodatno izgubo maščobe, ki jo le ta proizvede v že tako majhni količini.
- Vsaj enkrat tedensko nanesite hranlino masko z podobnimi sestavinami katere sem zgoraj naštela.
- Za konice uporabljajte serume oz. negovalna olja, katera Vam bodo konice zaprla in zaščitila pred nadaljnjim lomljenjem in cepljenjem. Npr : orofluido olje, silikoni ipd.
- Ne umivajte z vročo vodo! da preprečite sušenje
- Ne česajte jih grobo, za olajšanje vam priporočam da jih razčesate med nanosom balzama.




IZSUŠENI LASJE

Izsušeni lasje imajo podobne značilnosti, vendar razlika je samo ta, da na izsušene lase vplivajo zunanji - vremenski vplivi, prav tako lahko tudi hormonske spremembe. Pri izsušenih laseh se spremeni samo struktura las, ne vplivajo pa razlogi kot pri suhi koži, torej koliko maščobe lasišče prozivede, suho lasišče itd.

Kaj izsuši lase?
Sončenje, klor, slana voda, preveč šamponiranja, feniranje, barvanje, lahko pa tudi slaba prehrana in dehidracija.

Temeljna stvar pri izsušenih laseh je VLAGA! Pomembno je da lase vlažimo z vlažilnimi sredstvi oziroma šamponi. Težko boste dobile vlažilne šampone, saj so le ti za profesionalno uporabo. Za vas sem izbrskala nekaj povezav do vlažilnih šamponov :

https://www.click2chic.si/sl/Samponi/JOHN-FRIEDA-Brilliant-Brunette-vlazilni-sampon-za-rjave-lase-s-perlami-250ml/
https://www.click2chic.si/sl/Samponi/BEAUTY-amp-CHIC-HYDRO-sampon-400-ml/
https://www.click2chic.si/sl/Samponi/CREATEURS-DE-MONOI-sampon-za-izjemno-vlazenje-suhih-las-200-ml/
https://www.click2chic.si/sl/Samponi/PRECIOUS-ARGAN-sampon-HYDRO-500-ML/
-https://www.click2chic.si/sl/Samponi/PRECIOUS-ARGAN-sampon-HYDRO-500-ML/

Če boste še katerega našle v drogerijah, iščite predvsem po besedici HYDRO - osvežujoče, vlažilno, saj to pomeni ravno to kar iščete za izsušene lase. Poskusite zamenjati šampon če imate dražilno in suho lasišče, morda pa imate ravno izsušene lase in Vam zato nič ne odgovarja.