nedelja, 9. november 2014

KAVNI PILING

Se Vam je mogoče že zgodilo , da vam je v džezvi ostalo več kot polovica tiste črne viskozne snovi ? Pa niste vedele kaj z njo , ter ugotovile da je neuporabna ? No naj Vam tokrat jaz olajšam delo in Vam povem super recept kako iz tega dobiti piling :) Pa začnimo !


Potrebuješ : Džezvo , kavo v prahu ( torej vrečki ) , mleko in skodelico.

1. Zavreš vodo in počakaš da pridejo mehurčki ( to je znak da je voda zavreta ) ,
2. Zmanjšaš ogenj in počasi dodajaš žlice kave ( ponavadi so 3 velike žlice )
3. Na počasnem ognju počasi mešaš dokler ne dobiš skoraj tekočo zadevo .
4. Počakaš da se ti dvigne kava gor ( kot en mehurček ) 
5.  Počakaš da spet zavre in je nared !

Nato vse skupaj zliješ v skodelico in jo popiješ :) počakaš do konca,dokler ne zagledaš takšno viskozno snov in jo ne zliješ stran ( odliješ samo ostanke kave ) .
Če je dovolj te kavne usedline jo lahko uporabiš po celotnem telesu ! :) Je malce grob piling , zato je primeren za tiste kateri potrebujete malce več na vaši koži in Vas to ne moti :)


Nato pričnete z nanašanjam , je zelo super zadeva in res pomaga. Skoraj sem pozabila povedati , da je vonj še kr močan saj je po kavi , zato je nato potrebno obvezno tuširanje. :) Pa lepo uporabo !


Še za tiste katerim je piling pregrob imam še enostavnejši recept in sicer :
Potrebuješ :
- sladkor/sol , kavo in olivno olje. ( Razmerje naj bo pol/ pol )

Vse skupaj lepo premešate da dobite enakomerno razporejeno in je že pripravljeno za uporabo ! Naj Vam povem še da je 2x tedenska uporaba pilinga ( obraz ali telo ) zelo dobra , saj s pilingom odstranimo vse odmrle delce iz kože in tako olajšamo prehod drugim snovem v kožo ( npr . kreme , toniki , serumi , maske ipd. ) .Pretirana uporaba pilinga POŠKODUJE POVRHNJICO , zato moramo izredno paziti kakšne izdelke nanašamo !


Tako sedaj veste kako si brezplačno, hitro in enostavno naredite piling iz kave ,pa še koristno je ! :). želim Vam lepo uporabo ! P.S pomaga tudi pri celulitu :D






Ni komentarjev:

Objavite komentar