petek, 25. marec 2016

ZELENI ČAJ ALI KAVA? Hujšanje?

Zadnje čase sem že tolikokrat zasledila kako ljudje v zdravo hujšanje vključijo zeleni čaj in kavo. Ne boste verjele do kakšnih ugotovitev sem prišla, ki dejansko delujejo! Preveri v nadaljevanju.

Zakaj mora zeleni čaj nadomestiti kavo!


Verjetno ste že velikokrat slišale za tole odlično nadomestilo. Ko sem prebrala o hranilni vrednosti in vseh zdravilnih učinkih, ki jih ima zeleni čaj, sem definitivno zamenjala moje mnenje. Zeleni čaj je definitivno bolj zdrav od kave in da dodatno več energije kot kava.
Zakaj? boste izvedele v nadaljevanju.


Moje najljubše znamke super zelenega čaja so : 1001 cvet, Chao green tea in pa tisti ta pravi zeleni čaj iz čajnice.

ZNAČILNOSTI 

Kot sem že omenila ima zeleni čaj veliko zdravilnih učinkov. Je poln antioksidantov, ki lahko preprečijo poškodbe celic in prav tako pomagajo pri zniževanju krvnega tlaka in holesterola. Ste vedele, da vsebuje veliko več kofeina kot kava? No to je še dodaten razlog zakaj opustiti kavo. Prav tako lahko z pitjem pospešimo naš metabolizem. Zeleni čaj poleg že omenjenega tudi umiri prebavni sistem in nevtralizira kisle presnovne produkte, ki nastanejo med dieto.

Kofein deluje kot poživilo, ki stimulira naš centralni živčni sistem, zmanjšuje utrujenost, ima spodbujevalni učinek in ravno zaradi tega ga dodajajo tudi v prehrambene dodatke za fitness oziroma bolje rečeno v shujševalne napitke/čokoladice/prahove itd. Zakaj? Saj se zaradi njegove vsebnosti poleg seveda še ostalih, naš srčni utrip izdatno poveča, kar je posledica tega kurjenje maščob. 


NEGATIVNE LASTNOSTI :

Iskala sem tudi razloge zakaj naj bi bila kava ali zeleni čaj škodljiva, kot se toliko govori zadnje čase. Pa vendar verjemite ali ne nisem zasledila ničesar! Za oboje pravijo da ni škodljivo, vendar tudi ne zdravo ( govorimo seveda o normalnem vnosu- brez pretiravanja). Edina slaba stran je ta, da ni priporočljiva za ljudi, ki imajo težave z srcem, saj se ravno zaradi povišanega utripa lahko stanje poslabša.

KAVA



Verjamem da ni nič lepšega kot vonj po sveže kuhani kavi, seveda se strinjam da je tudi okus boljši kot sam čaj. Ampak sedaj nekaj v razmislek. Sami smo prepričani da nam bo kava pripomogla k izboljšanju nespečnosti, zato posegamo vsak dan po vsaj 1-2 skodelicah. Kot omenjeno zgoraj kava vsebuje kofein, kateri ravno da tale učinek, pa vendar je kratkotrajen. Zato se tekom dneva odločimo za še dodatno skodelico ali dve kave, da ohranimo naše telo zbujeno.

Pri zelenem čaju je pa zaradi večje vsebnosti kofeina dovolj samo ena skodelica na dan, prav tako pa naše telo še dodatno očisti.

Kava pa sama po sebi nima tega učinka in ko dodajamo mleko, sladkor naše telo pa ravno napolnimo z škodljivimi snovmi.

Preizkusite ne bom Vam žal.










sreda, 23. marec 2016

Kako se znebiti ogrcev?

OGRCI

Skoraj ena izmed najbolj nadležnih stvari poleg celulita seveda, s katero se spopada čedalje več ljudi. Prav tako seveda tudi zvezdnice. Pogosto prebiram vprašanja ravno o tem kako in s čim odpraviti ogrce, nekaj Vas je tudi mene vprašalo vendar sama s tem nimam težav saj imam suho kožo in so moje pore skrite in nevidne, zato nisem znala odgovoriti. Ker pa sem po poklicu kozmetičarka moram seveda poznati vse možne rešitve in tako sem prišla tudi do teh 2 rešitev, ki res delujejo saj sem z njima pomagala drugim! Preberi o čem govorim spodaj

Preden začnem bi rada samo povedala, da k ogrcem so nagnjeni tisti z mastno kožo ( prav tako večja verjetnost za akne ). Zakaj? Saj se pri mastni koži izloča prekomerna količina loja, zaradi lojnic katere so pre obremenjene zaradi raznoraznih vremenskih vplivov,hormonov, prehrane ipd. Kot že omenjeno ogrci nastanejo zaradi motenega izločanja loja, kjer se pore zamašijo. Pri mastni koži so pore že same po sebi vidne in razširjene, ko se pa naredi ''čep'' to čedalje bolj izstopa. Predeli kjer opazimo ogrce so : nos,brada in pa sredina čela.

Najprej je pomembno da naredimo piling. In to ne kakršenkoli temveč MEHANSKI PILING. Kaj to je? Piling z drobnimi zrnci, kateri je sam po sebi bolj grob in je primeren ravno za to, da pripomore k čiščenju por. Lahko si ga naredite doma z nekaj sladkorja/soli v kateremkoli olju.

1. NIVEA LISTIČI 




Na tržišču najdete ogromno različnih listkov podobnih tem, vendar lahko zagotovim iz lastnih izkušenj da so teli najboljši!. Spadajo med malce dražje ( okoli 7 eur ), vendar so zaenkrat edini ki so mojim strankam pomagali. V paketu najdete 3 listke za nos in 3 listke za čelo in brado. Nos zmočite z vodo in listek namestite na želen predel, ter počakate 10 min. Odstranite samo z enim potegljajem, vendar je potrebno 2x na teden postopek ponoviti. 

2. DIY PASTA ZA OGRCE

Večina Vas prisega na doma narejene recepte zato Vam za vse ostale napišem še enega tudi zelo učinkovitega. 
Vse kar potrebujete za pasto je : zeleni čaj, soda bikarbona in gel aloe vere.



1. Skuhate močen zeleni čaj in počakate da se ohladi na sobni temperaturi.
2. zmešajte jedilno žlico z gelom aloe vere, ne preveč, saj lahko kasneje dodate in čajno žličko zelenega čaja. Nato mešajte dokler ne dobite goste paste. če se Vam zdi da je preveč redko dodajte sodo bikarbono.
3. Nanesete na problematičen predel tanko plast mešanice in pustite delovati od 10-20 minut, ter nato z mokro brisačko odstranite.

Pomembno je da vsaj 2 uri po čiščenju ( z listki ali pasto ) ne nanašate ličil, saj tudi pore morajo malce zadihati.


3. GLINENA MASKA

Za samo razstrupljanje in globinsko čiščenje pa še en nasvet in sicer uporabite glineno masko. Na internetu si lahko preberete same pozitivne strani gline in njene učinke na kožo in telo, zato je ravno ta tudi primerna za čiščenje ogrcev/ aken.



Slika je malce starejša, vendar glino rada še vedno uporabim za bolj sijočo kožo. Mojo povsem naravno dobite na http://zdravanarava.si/ <3 


Uporabljaš še ti kaj od navedenega oziroma bi rada delila še kak nasvet z nami? napiši ga pod komentar, saj zelo rada preberem nasvete drugih.



Spremljaj me tudi na Facebooku : https://www.facebook.com/Beautybookbysara/?ref=hl