nedelja, 9. november 2014

KAVNI PILING

Se Vam je mogoče že zgodilo , da vam je v džezvi ostalo več kot polovica tiste črne viskozne snovi ? Pa niste vedele kaj z njo , ter ugotovile da je neuporabna ? No naj Vam tokrat jaz olajšam delo in Vam povem super recept kako iz tega dobiti piling :) Pa začnimo !


Potrebuješ : Džezvo , kavo v prahu ( torej vrečki ) , mleko in skodelico.

1. Zavreš vodo in počakaš da pridejo mehurčki ( to je znak da je voda zavreta ) ,
2. Zmanjšaš ogenj in počasi dodajaš žlice kave ( ponavadi so 3 velike žlice )
3. Na počasnem ognju počasi mešaš dokler ne dobiš skoraj tekočo zadevo .
4. Počakaš da se ti dvigne kava gor ( kot en mehurček ) 
5.  Počakaš da spet zavre in je nared !

Nato vse skupaj zliješ v skodelico in jo popiješ :) počakaš do konca,dokler ne zagledaš takšno viskozno snov in jo ne zliješ stran ( odliješ samo ostanke kave ) .
Če je dovolj te kavne usedline jo lahko uporabiš po celotnem telesu ! :) Je malce grob piling , zato je primeren za tiste kateri potrebujete malce več na vaši koži in Vas to ne moti :)


Nato pričnete z nanašanjam , je zelo super zadeva in res pomaga. Skoraj sem pozabila povedati , da je vonj še kr močan saj je po kavi , zato je nato potrebno obvezno tuširanje. :) Pa lepo uporabo !


Še za tiste katerim je piling pregrob imam še enostavnejši recept in sicer :
Potrebuješ :
- sladkor/sol , kavo in olivno olje. ( Razmerje naj bo pol/ pol )

Vse skupaj lepo premešate da dobite enakomerno razporejeno in je že pripravljeno za uporabo ! Naj Vam povem še da je 2x tedenska uporaba pilinga ( obraz ali telo ) zelo dobra , saj s pilingom odstranimo vse odmrle delce iz kože in tako olajšamo prehod drugim snovem v kožo ( npr . kreme , toniki , serumi , maske ipd. ) .Pretirana uporaba pilinga POŠKODUJE POVRHNJICO , zato moramo izredno paziti kakšne izdelke nanašamo !


Tako sedaj veste kako si brezplačno, hitro in enostavno naredite piling iz kave ,pa še koristno je ! :). želim Vam lepo uporabo ! P.S pomaga tudi pri celulitu :D






petek, 7. november 2014

TOP 3 OCTOBER FAVORITES!

Spet ena novost na mojem blogu in sicer tokrat bom objavljala moje top 3 izdelke meseca ! Tokrat sem za Vas pripravila top 3 Oktobrske , sicer je mesec že mimo , vendar sem imela en kup drugih reči za narediti ; priprava videa , urejanje sobe , šola ipd., zato nisem imela veliko časa. No sedaj pa Vam jih bom najtančneje predstavila.


#1 AFRODITA HYDRA THERMAL KREMA - za suho do normalno kožo

Tole kremo mi je sprva svetovala moja prijateljica in dejala da ji je res izboljšala kožo in ve da imam jaz probleme z suho kožo na licih. Povprašala sem tudi svetovalko ,katera mi je res dobro razložila njeno delovanje in sestavine , zato sem se takoj navdušila nad njo ! No krema je zasnovana na vodni sestavini , vsebuje zelo malo olja,saj ima dodano naravno hialuronsko kislino,katera vnaša vlago tudi v globlje dele plasti naše kože. Omogoča 24urno zaščito preizkušeno ! Sama jo nanašam zvečer in zjutraj je moja koža spet sveža , navlažena , kot da sploh nebi bila izsušena ! Resnično priporočam ! Dobite pa jo v mullerju po ugodni ceni :)


#2 BLENDING SPONGES 

No tale prikupen jajček je pa namenjen nanašanju tekoče podlage oz. zabrisevanju. Podobno kot vsaka '' spužvica '' katero uporabljate doma, le da je ta malce trša in se ne razmaže hitro , pa uniči kot se lahko nekatere. Pred uporabo ga zmočite pod vodo da se malce razmehča in nato kr namočite v puder in pričnete z nanašanjem,zabrisevanjem ali kakorkoli temu rečete :P . Špička omogoča nanos do vseh skritih kotičkov npr. pri očeh , širši del pa je lahko namenjen tudi za nanos rdečil za lička ( tista v stiku ) oz. osvetljevanju. Jaz ga uporabljam za več namenov saj je res zelo praktičen! Dobite kar 2 v paketu samo na licila.si !


in sedaj še #3 INVISIBOBBLE ELASTIKE 

No te elastike ste mi same predlagale , zato sem jih tudi vzela :D. Tukaj je moja ocena: sprva sem bila presenečena ko sem jih prejela saj so res zelooooooo majhne in sem takoj pomislila a ne te pa niso ta prave , nato pa sem opazila da so tudi ostale od mojih prijateljic take pa sem si rekla no morda pa res. Imela sem jo na laseh 2 dni in moram povedati da sicer čopa ni držalo kaj preveč , so bile pa reees zelo zelo lahke , sploh nisem vedela da jo imam na laseh. Nisem pa še poskusila trika pod toplo vodo , bom pa v kratkem ko se dovolj raztegne. Namreč bojim se da jih bom izgubila ker so tako majcene :P. So pa res priročne :) Bravo punce dobra izbira !